Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Legjobb macskás játékok!

2011.12.26


A legjobb cicás játékok

Kedvenc macskánk megunta a játékszereit, és mi is kifogytunk az ötletekből? Bemutatunk néhány remek játékot, amivel feldobhatjuk ellaposodott cicus-gazdi kapcsolatunkat!
1. Cicahoki

Ehhez a remek játékhoz szükségünk van egy macskára, egy sima, csúszós padlófelületre, és egy műanyag kupakra, vagy egy jégkorong alakúra gyúrt alufóliára.  A cicák többnyire már a labdakészítés hangjaira beindulnak, de ha mégsem, csak el kell kezdenünk ide-oda ütögetni a korongot. A kíváncsi macska nem sokáig bírja cérnával, kisvártatva közelebb merészkedik, hogy kifigyelje és elcsenje a játékszert. Ha a pálya eléggé csúszik, cicánk akár órákon át is képes elhokizni magában, de ha lankadna az érdeklődése, csak el kell tőle csenni a korongot/kupakot, és indulhat a mérkőzés!
2. Cica ping-pong

Ezt a játékot a többszintes házban élő macskáknak találták ki. Nem kell hozz más, csak egy ping-pong labda, és cicánk feszült figyelme. Kezdjük el óvatosan pattogtatni a labdát, fel és le a lépcsőn. A cica úgyis megpróbálja elkapni a lefelé pattogó labdát, és ha nem sikerül neki, máris nyert ügyünk van, dobhatunk újra. Ha nincs lépcső, a szoba egyik, törékeny tárgyaktól mentesített sarkában is labdázhatunk, faltól-falig pattogtatva a ping-pong labdát.

3. Fürdőkád ping-pong

Hajítsuk a kádba a ping-pong labdát, a macskát nem kell: még a kádiszonyosak is azonnal bent teremnek, és órákon át kergetik a megvadult labdát. A vizet ne engedjük meg!...

4. Egérfogó

Hiába, a nagy klasszikus mindig beválik, nincs olyan macska, akit hidegen hagyna kedvenc játéka - ezúttal madzagra kötve. Kezd el lassan húzni a macska orra előtt a prédát, és rántsd el előle, amikor ugrik (ha tudod). A macska vadászösztöne ilyenkor felébred, és lesben áll a megfelelő alkalomig.

 
5. Lézer-show

Ehhez a játékhoz sötétítsük el az egyik helyiséget, fogjunk egy elemlámpát, és játszadozzunk a fényével a macska lábain, a falon vagy a padlón. Még a legpasszívabb cica sem tudni ellenállni a kísértésnek, hogy elkapja az össze-vissza mozgó, megfoghatatlan tüneményt.

 
6. Üveggolyók

Ehhez a játékhoz szerezzünk be két-három nagyobb méretű, színes üveggolyót (nagyobbacskákat!) és gurítsuk őket a macskánk elé. Ne túl sokat egyszerre, különben hamar elveszti az érdeklődését!

7. Buborékok

A buborékfújás szabadtéri játék, kijárós macskáknak és gazdáiknak. Egy napsütötte, kissé szeles napon sétáljunk el a legközelebbi játékboltig, és szerezzünk be egy buborékfújót. Azután csaljuk a macskát a kertbe, és eregessünk az orra elé néhány színes gömböt. A cica még akkor sem adja fel a vadászatot, amikor a buborékok a leggyengébb érintésre is egytől-egyig megsemmisülnek.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.